Ποδηλατικές αποδράσεις

Ανεβάστε τους σφυγμούς σας και περιηγηθείτε στα μονοπάτια των νοτιότερων ορεινών απολήξεων της Πίνδου με έναν διαφορετικό τρόπο. Τα mountain bikes σκαρφαλώνουν παντού και δίνουν μία ξεχωριστή αίσθηση ταχύτητας και περιπέτειας. Βαθιές ανάσες οξυγόνου και μία ισχυρή αίσθηση αδρεναλίνης σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του τοπίου θα σας αναζωογονήσουν και θα σας αποφορτίσουν από το άγχος και την ένταση της πόλης. Στην Ορεινή Ναυπακτία μπορεί κανείς να βρει ειδικά μονοπάτια (trails) αλλά και χωμάτινες διαδρομές και να χαρεί την ποδηλασία στη φύση όλο το χρόνο.

Πεζοπορική περιήγηση

Ανακαλύψτε πτυχές της αξεπέραστης ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, μέσα από αξιόλογες και σχετικά μικρές χρονικά πεζοπορικές διαδρομές. Ειδυλλιακά μονοπάτια που διασχίζουν καταπράσινα δάση οξιάς, ελάτου, κέδρου και καστανιάς, πλάι σε τρεχούμενα νερά και αναπάντεχα ξωκλήσια, διατρέχουν ολόκληρη την Ορεινή Ναυπακτία. Ρωτήστε τους ντόπιους να σας προτείνουν μονοπάτια μέσα στο δάσος.

Ορειβατικές διαδρομές

Ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη αίσθηση του ορεινού όγκου της Ναυπακτίας είναι να έρθετε σε άμεση επαφή με τη φύση, να περπατήσετε στα μονοπάτια των βουνών, να μιλήσετε με τους βοσκούς, να ξεδιψάσετε στις παγωμένες πηγές, να διανυκτερεύσετε σε καταφύγια. Αναβάσεις στις βουνοκορφές Τσακαλάκι, Τσεκούρα, Αρδίνη θα αποζημιώσουν τους τολμηρούς με απεριόριστη θέα που εκτείνεται μέχρι και τον Κορινθιακό κόλπο. Ανάλογα την εποχή συνδυάστε την δραστηριότητά σας με συλλογή βοτάνων της περιοχής(ρίγανι, τσάι, φασκόμηλο).

Crossover διαδρομές 4Χ4

Χώμα, λάσπες, αυλάκια και λούκια.
Βουνοκορφές, ρέματα, έλατα, φαράγγια και απομονωμένα χωριά. Οι διαδρομές 4Χ4 της Ορεινής Ναυπακτίας είναι συγκλονιστικές και αμέτρητες. Είναι γεγονός ότι θα περάσετε μερικές ώρες ψυχικής ανάτασης και σωματικής ασκήσεως, θα νιώσετε την εμπειρία εναλλαγής συναισθημάτων και εικόνων, με πανέμορφα τοπία να εναλλάσσονται με στιγμές έντασης και περιπέτειας.

Rafting-Kayak

H ορεινή Nαυπακτία έχει εντυπωσιακό ανάγλυφο με πολλά μικρά ή μεγαλύτερα φαράγγια, που όλο και κάποια δροσερά νερά θα τα διασχίζουν. Eδώ ο δικός σας ποταμός λέγεται Eύηνος και η κατάβαση με φουσκωτή βάρκα του rafting είναι ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη τους φορά. H σημαία της εκκίνησης πέφτει στη γέφυρα του Πόρου. H χαρά συνεχίζεται για 10 χιλιόμετρα, ο Eύηνος ανοίγει και κάτω αχνά διακρίνεται η γέφυρα στο Xάνι Mπανιά. Λίγο πριν από τον τερματισμό η κατάβαση τελειώνει με μοναδικά περάσματα slalom μέσα από την τεχνητή ολυμπιακή πίστα του kayak.

εναλλακτικεσ δραστηριοτητΕσ

Κάνε λήψη σε αρχείο αντιπροσωπευτικές προτάσεις δραστηριοτήτων από το Εγχειρίδιο Αγροτουριστικών Δραστηριοτήτων.

Σε περιμένουμε….